Kennel Clearmount

Kennelhistorik

 

Kerstins uppfödarhistorik:

 

Vi är två personer som står för uppfödningen på kennel Clearmount. Det är min dotter Anna och jag själv, Kerstin.

För mig har det alltid funnits två huvudintressen i livet, det ena är djur och det andra är blommor och natur.

 

Min uppfödarbana startade tidigt med rasen Collie under 1970-talet. Sedan 1990-talet är det Pomeranian som gäller för både mig och Anna. Jag hade tidigare tittat på den pigga underbara pommen.

 

Fick möjlighet att köpa en lovande valp från Birgitta Kearley, SEUCH Muppets Sweetie Pie "Nellie". Hon var en otroligt härlig och snygg liten tik som bland annat blev BIS-valp på en SKK-utställning. Nellie toppade sin utställningskarriär med att bli grupptvåa under en SKK-utställning i Jönköping.

 

Året efter leasade jag Nellies mor, Spellbound's Secret Treasure, som parades med SEUCH Noble Art Kenny Rogers, i den kullen föddes det två tikvalpar. Birgitta behöll den ena, Cleamounts Muppet Rose "Bettan" som vann två cert. Själv behöll jag SEUCH Clearmount Rosa Pimpinella "Gittan". Hon startade sin utställningskarriär med att bli BIS-valp på Pomeranianklubbens (då Dvärgspetsringen) special. Därefter ställdes hon ut fyra gånger med fyra raka cert och fick championattiteln.

 

Därefter följde en tid med några valpkullar. Det gick väl si och så. Pomeranian är ingen lätt ras att föda upp så jag la uppfödandet på hyllan och sa aldrig mer.

Men man är ju inte sämre än att man kan ändra sig....

 

Nu lever jag ett pensionärsliv och har tid att ägna mig åt uppfödning igen. Det känns mycket stimulernade att få följa en ny varelses tillblivelse från valp till vuxen hund.

 

Hösten 2009 köpte vi vår härliga tik Grandenspitz Malva efter RU CH SE UCH Lends Kapriz Magway och Grandenspitz Whyme. Hennes första kull med Callevys Armani föddes i början av sommaren 2011. Anna och jag behöll varsin tikvalp ur kullen, Clearmount Charming "Puma" och Clearmount Conchilla "Mylla".

 

I augusti 2012 parades Malva med SE UCH Natellas Hellseeker. Det föddes fyra valpar i början av oktober där vi behåller tiken Clearmount Celadore "Daphne" som vi hoppas mycket på.

 

 

Mylla och Svea har ett förtroligt samtal.