Kennel Clearmount

Anna

 

Att växa upp i en familj där föräldrarna har djur som hobby medför inte per automatik att deras intresse smittar av sig på barnen. För mig var det en stor lycka att ha en mamma som födde upp hundar.

Under uppväxten engagerade jag mig i både hundar och hästar. 

Var aktiv i Botkyrka Hundungdom och satt med i styrelsen några år. Utbildade mig dessutom till Agilityinstruktör, minnet sviker dock i hur många kurser jag hann hålla i men det var väldigt roligt i alla fall. På hästryggen var jag väl ingen stjärna direkt men det var kul att rida, trivdes dock bättre på stallbacken med att pyssla om hästarna. Men under början av mina vuxna år fanns varken hundar (mer än när jag hälsade på hos mina föräldrar) eller hästar i mitt liv.

 

Under år 2000 flyttade jag till Södertälje och blev kvar (var dock innan jag träffade Pirre). I slutet av augusti 2000 träffade jag Pierre, eller Pirre som jag lär skriva om jag nämner honom något mer. 2002 föddes vår son Martin.  

 

År 2010 inleddes ett nytt kapitel i vårt liv då Martin diagnosticerades med autism & ADD. Genom att han fick dessa funktionsnedsättningar diagnosticerade öppnades en helt ny värld för oss, det var mycket att sätta sig in i. Ett helt nytt förhållningssätt och så många frågor som besvarades i samband med detta.

 

Även om livet med ett barn med funktionsnedsättningar är otroligt jobbigt emellanåt så är det också oerhört berikande att få uppleva detta. Brukar säga att det nog är 10 gånger jobbigare med ett barn med funktionsnedsättningar jämfört med ett barn utan men det är nog också 10 gånger roligare.

 

I mars 2011 gick flyttlasset till Tranås dit resterande del av familjen (på min sida) flyttade vid årsskiftet 2003/2004. Vi sa från början att vi flyttar också dit men ödet ville annorlunda i några år.

 

Men under hösten 2010 och början av 2011 började vi känna att skolan inte riktigt räckte till för Martin, inget som helst fel på lärarna då de har en stor del i att Martins språkutveckling har gått så bra. Men vi kände att han behövde ha undervisning med pedagoger som var utbildade på autism & ADD.

 

I mitten av februari hittades Fröafallsskolan och kontakt togs med rektorn. Efter ett besök där med Martin, söka jobbaktiviteter för både mig och Pirre samt bostadsletande så flyttade vi till Tranås i mitten av mars. Snabba ryck var det men allt fungerade relativt bra för Martin, kanske beroende på att vi var så tydliga i vad som skulle hända i samband med flytten.

 

Sedan 2009 är hundarna tillbaka i mitt liv och sedan slutet av 2011 även hästarna då jag arbetar på Tranås Ridklubb, främst med administration men även i stallet då det behövs.

 

Inför min första egna kull med valpar (våren 2013) funderade jag mycket på vad jag skulle döpa mina valpar till. Mamma döper sina efter blommor och det är bra om vi kan skilja kullarna åt resonerar vi. Efter många tankar fram och tillbaka kom jag till slut fram till att mina kullar ska döpas efter gatunamn i London. Första kullens namn blev därmed Clearmount Abbey Parade och Clearmount Adelaide Avenue.

 

Vem vet, kanske lägger till lite text här framöver. Kanske försvinner någon text också ;)

 

 

 

Från februari 2012